Anàlisi de la primera volta:

La permanència es posa ben cara

Si es segueix la tendència faran falta més de 30 punts per salvar la categoria

12-01-18. La permanència en el Grup VII de la Primera Regional es posarà enguany molt cara, si les estadístiques segueixen la trajectòria marcada en esta primera volta, amb números no massa freqüents. De fet, el grup VII és el més complicat en la part de baix, on els tres equips que ocupen plaça de descens sumen 39 punts (Alginet B 12, Benissa 13 i Xeraco 14). En cap altre dels huit grups de la Primera Regional s’aplega a estes xifres. El grup segon és el que més s’apropa, amb 35 punts, seguit del sisè, amb 31. La resta no passen de 30 punts, i el de pitjor registre és el cinquè, amb només 20 punts.

Si mirem enrere, a estes altures de competició mai s’han adonat tampoc estes estadístiques tan altes en els llocs de descens. L’any passat, sense anar més lluny, els cuers del grup tenien 13, 9 i 8 punts. I la quota del descens es va situar en els 30 punts, el que fa pensar, si segueix la tendència, que farà falta situar-ser per dalt d’este umbral per poder salvar la categoria. 

En les últimes quatre temporades mai els tres cuers tenien més de 10 punts a estes altures de competició. En alguns casos les xifres eren molt més baixes: el cuer en la 15/16 només comptava amb 2, mentre que en la 13/14 en tenia 4. L’umbral del descens la temporada passada va ser els 30 punts quan en la primera volta el tercer per la cua tenia 13 punts; en la 15/16 va marcar la línia del descens el Benissa amb 28 punts, quan en l’equador de la lliga la línia de descens estava també en els 14 punts, com ara; en la 14/15 l’Ondarense va descendre amb només 16 punts (els mateixos que té ara el Benirredrà, que ocupa la catorzena plaça), quan en la primera volta la línia de descens estava en els 7 punts; i en la 13/14 va baixar el Jávea B amb 29, quan a la meitat de temporada el tercer per baix tenia 12 punts.

Un altre detall de la part de baix és que el grup VII ha tingut quatre cuers diferents al llarg d’estos primers quinze partits: l’Alginet B, l’Ondarense, el Benirredrà i el Benissa.