Ha marcat 8 gols en els últims 5 partits, quan en portava 2 en 7

El resorgir del golejador Mata, clau en la reacció del Pedreguer de Camarena

Qüestió de ratxa?, de canvis tàctics?, o és que ha estrenat botes noves?

12-02-18. Alejandro Mata, Mata, encaixa en el perfil d’un jugador molt treballador i humil, a més de generós amb l’equip i els companys. Es bat el coure en cada partit, olora la sang dins l’àrea com ningú i suporta amb noblesa i esportivitat tota mena de colps dels rivals. No va voler iniciar la temporada amb el Pedreguer perquè viu lluny i no pot vindre a entrenar entre setmana. És dels que entén que, en eixes circumstàncies, els que assisteixen als entrenaments mereixen jugar abans que ell. Però li ho van demanar els mateixos companys. Eren poca gent i amb l'absència de Mata el Pedreguer havia perdut no només un home clau en les últimes temporades sinó també la referència en atac.

Així és com va retornar a la jornada vuit per vestir-se de nou de blau. En principi se’l va vore baix de ritme, incòmode. No se sap perquè, no entrava massa en joc i quan ho feia les coses no li eixien massa bé. En eixe estat de depressió en el que cauen els golejadors quan es queden sense gol. I el equip s’ho va notar.

Ara, en la segona volta, sembla un altre, el de sempre, el Matagol. Ha marcat 8 gols en els últims 5 partits, amb un hat trick contra el Real de Gandia -on va salvar 3 punts en el descompte- i un doblet este dissabte contra el Benirredrà. També li ha marcat als altres 3 rivals de torn: Oliva, Mutxamel i Altea. Ara, amb 10 gols, s’ha apropat als pichichis del grup VII de Primera Regional. És el seu hàbitat natural, estar entre els grans ariets. I a Pedreguer, no cal dir-ho, els gols del seu volgut Matagol saben a glòria.

Per a Camarena, el seu actual mister, a Mata no se l’ha de descobrir ara ja que la seua trajectòria parla per sí mateix. És un jugador “exemplar i molt implicat amb l’equip” i del que destaca el seu perfil humà. El considera “fonamental” en el Pedreguer. Assegura que sempre ha tractat de tindre’l en l’equip que ha entrenat en aquestos anys enrere, però que la única opció de Mata en les últimes temporades ha sigut el Pedreguer. Pel que fa als gols, considera que és una qüestió de ratxa, com la de qualsevol altre golejador. 

El jugador lliga el present idil·li amb el gol a l’estat físic i anímic. Es va incorporar ja avançada la temporada i sense entrenar. Anava curt de confiança per la falta de ritme. “Ara estic millor, tinc més temps lliure per entrenar i més ritme de competició, i ara que tinc més confiança prove de de fer coses que abans ni ho intentava”, assegura. Coincideix en el mister en que els davanters travessen ratxes, i en estos moments viu en estat de gràcia.

No és, doncs, qüestió de botes noves. No les ha canviat des de fa un temps. Al contrari, estan velles i una d’elles està mig oberta i necessita de tant en tant apedaçar amb esparadrat, remei primitiu. Al vestidor hi ha conya amb les botes del davanter. Però de moment millor no canviar-les.  

Alejandro Mata, Mata, golejador del Pedreguer.