Guede, l’ariet que sobreviu sense gol en l’equip líder

Ha aparegut en les dues últimes jornades per resoldre partits decisius per a les aspiracions del Pego 

12-04-18. Vist des de la perspectiva dels números, la de Juan Guede, l’ariet del Pego, l’equip líder, és una trajectòria prou trista. Només 8 gols en un equip que n’ha marcat 74 i prou allunyat del top-ten de la llista del golejadors del grup VII de Primera Regional, que precisament encapçala el seu company Rico, amb 18 dianes. Ni tan sols destaca entre els golejadors del seu equip. Desprès de Rico apareix el migcampista Bertó, amb 11, i Oller també amb 8, mentre que Borja figura amb 7. Els gols contra el Pedreguer i l’Altea de les últims setmanes li han servit per a maquillar l’estadística. Per cert decisius, perquè han valgut al seu equip per fer un colp d’autoritat a la lliga, amb sendes victòries per la mínima i amb un sol gol que han dut la seua firma. 

Però, com sobreviu sense gol el número 9 d’un equip punter com el Pego amb tanta competència en l’atac? Un jugador que damunt ho ha jugat pràcticament tot, excepte un parell de jornades que va quedar fora per lesió. Què aporta que no siguen gols? i, què l’ha fet imprescindible per a Lauro?

El mateix Lauro ens aporta les claus. No li importa els gols que faça sinó que treballe i que es buide en cada partit com ho està fent fins ara. I així li ho va manifestar al jugador durant una xerrada oberta al grup. Per al míster és un jugador imprescindible del que destaca la seua capacitat de treball pels demés i el gran paper que fa com a referent en atac, del qual se’n beneficia molt l’equip i particularment altres jugadors com ara el pichici Rico. Brega i lluita cada baló i se’n duu també tots els colps. És alt -la qual cosa el converteix en un referent del joc directe-, i atresora bona tècnica amb el baló als peus, és veloç i té molt de marge de millora. “Estic molt content amb ell i ara al final està apareixent per marcar gols decisius”, assenyala el seu mister. També en el plànol personal, afegeix, “és una persona molt correcta”.

L'ariet té clar que es tracta és d’aportar per a l’equip, i pensa que està aconseguint-ho i que li val el reconeixement del seu entrenador i dels companys. El 9 del Pego és nascut a Veneçuela però ben prompte es va instal·lar a Dénia on es va iniciar en el futbol de ben menut. Desprès va haver de marxar amb la família a Galícia, on va completar la carrera futbolística fins a jugar amb el juvenil de l’Ourense en Divisió d’Honor. L’any passat, primer any de senior, va tornar al Dénia de Preferent però va jugar poc i no va poder marcar cap gol. La seua primera diana va aplegar a la jornada 6, en el partit que el Pego va golejar 0-5 en el camp de l’Alginet B. 

Enguany a Pego ha trobat l’estabilitat i una oportunitat per a créixer. Està molt a gust amb el grup, l’entrenador i l’entorn del club pegolí i la seua intenció és continuar, però de moment se centra en l’objectiu de guanyar la lliga. Pensa que l’equip és molt superior a la resta quan es troba còmode dins del camp i és capaç de desplegar el seu joc, però quan no és així, adverteix, el grup pateix molt i qualsevol equip li pot fer mal.