El Gorgos denúncia una suposada alineació indeguda de l'Alginet B

S’obri la veda del “tot val pels 3 punts”?

Els germans Rubén i Adri, o Adri i Rubén, el 10 i el 12, o el 12 i el 10 (no sé, tot un lio) jugant a Gata contra el Gorgos en el partit d'anada. 

13-02-18. El Gorgos ha presentat recurs davant una suposada alineació indeguda per part de l’Alginet B, desprès comprovar que en l’acta del partit de passat dissabte (que va perdre per 3 a 1) figura allistat un jugador sancionat amb un partit per acumulació de targetes. Es tracta del migcampista Adrián Martorell, Adri, que va vore la cinquena groga en la jornada anterior, en el partit que va disputar el seu equip a Ondara. Si l’òrgan federatiu corresponent determina que s’ha produït l’alineació indeguda la victòria i els 3 punts passarien a ser per als gaters. A més, se li podrien restar 3 punts a l’Alginet B, un equip immers en la lluita per la salvació. 

Des del club de la Ribera Alta atribueixen el fet a una errada de l’àrbitre en la redacció de l’acta. Té pinta de ser més bé això, una confusió, en este cas més enrevessada encara ja que implica a dos germans que a més són bessons. Adri i Rubén. El primer, el sancionat, juga amb el 10. El segon, defensa, amb el 12. A l’acta apareix el suposat Adri amb el 12, mentre que l’altre germà no hi figura en cap lloc.

Encara que no és massa habitual, tampoc és la primera vegada que es produeixen aquest tipus d’errors. Al Gorgos també li ha passat, i més d’una vegada, en esta mateixa temporada. Els àrbitres alteren la composició dels equips a l’hora d’omplir l’acta i fa que apareguen jugadors que no haurien d’estar-hi.

D’altra part, per lògica no s’entén que l’Alginet, jugant-se la permanència, arrisque -ni de bona ni de mala fe- en l'acció d'alinear un jugador sancionat amb la qual té més a perdre que a guanyar. 

Molt clar ho hauria d’haver vist el Gorgos per denunciar els fets. Potser tan clar com que el nom del jugador figura alhora en l’acta i en el llistat de sancionats d’eixa mateixa setmana. Perquè del contrari, denunciar una possible confusió només com una opció per recuperar els tres punts que va perdre en el camp no seria massa decoròs. Més bé seria censurable, per les conseqüències, ja que es pot acabar adulterant, en benefici propi, una competició fins ara molt renyida i interessant, i pel precedent que pot suposar. 

I justificar una actuació d’allò més legítima, com la del Gorgos, amb arguments del tipus “tots ho farien igual” o “a mi també m’ho han fet” -que se solen emprar en estos casos per excusar conductes que no es considerem moralment correctes-, haurà de servir d’avís per a navegants. Així que ja poden espavilar-se d’ara en avant els encarregats dels equips en revisar bé que figuren els noms correctes en cada acta si no volem tindre més d’un lio i un disgust. Perquè el que queda de lliga es presenta d’allò més renyit, i pel que es veu no només en l’àmbit esportiu. Els nervis ens papen i cal arrapar punt d’on siga.