La salvació matemàtica se situa en els 37 punts a falta de tres jornades

21-04-18. De moment, i amb 9 punts en joc, la permanència matemàtica en el Grup VII està en la xifra gairebé record dels 37 punts. Això si, en el cas que sumen tots els punts els dos equips que marquen la salvació, el Xeraco i l’Alginet B, ambdós amb 28 punts. Però en esta jornada tenen dos rivals ben difícils: el Pego i el Mutxamel, respectivament. Si no guanyen, la porta de l’infern podria baixar fins i tot als 34 punts. De moment, el Benissa, amb la derrota a Altea en el primer partit d’esta vint-i-setena jornada, només podria aplegar als 36, però això si, obligaria a alguns rivals directes, com ara el Pedreguer i l’Orba, a abastar els 37 per allò del goal average.

Huit equips, la meitat dels que integren el grup, es juguen en estes tres jornades que queden el ser o no ser en Primera Regional. Tots ells separats per només 7 punts. Qui pitjor ho té és el Benirredrà, que, cuer amb 24 punts, necessita guanyar els tres partits i esperar la resta de resultats, ja que només podria aplegar als 33. En el cas que sumara els 9 punts es veuria afavorit perquè deixaria sense sumar a alguns dels seus rivals directes.

Desprès estan Xeraco i Alginet B, i per dalt d’ells l’Orba i el Benissa, amb 30 punts, només dos per dalt de la salvació, i els benissers amb un partit més. Polop, Pedreguer i Ondarense són els que més fàcil ho tenen. Els valdria guanyar dos partits, potser un només si no sumen els de baix. Per això la transcendència d’este Pedreguer-Polop que es disputa demà diumenge i que podria regalar un passaport cap a la permanència. Però atenció que els equips en zona de descens, al menys un d’ells sempre, porten puntuant 18 jornades consecutives. 

Vist el calendari, l’Alginet B ho té ben complicat, i el Xeraco, encara que perdera demà contra el líder Pego, li queden 6 punts en joc contra rivals directes i podria aplegar als 34. L’Orba depén d’ell mateix i té dos partits seguits decisius contra rivals directes: el Benirredrà i el Xeraco, els mateixos que li queden al Benissa en les dues últimes jornades. En eixos encreuaments, més l’Alginet B-Pedreguer, s’aclarirà molt la classificació per baix. En este ball de llàgrimes i somriures hi haurà convidats com ara l’Altea, que ja ha frenat al Benissa, i tot seguit té com a rival al Polop i l’Alginet B. El Pego, que juga a Xeraco i Ondara com a visitant, també pot determinar el futur dels seus rivals. 

El goal average és un altre dels aspectes a tenir molt en compte a estes altures: imprevisibles les combinacions que poden deixar els empats a punts entre dos o més equips. Capítol a banda per analitzar en una pròxima jornada, amb les coses més clares. 

En roig, partit que juguen fora de casa. En verd, partit que juguen com a local. 

Ondarense i Alginet B, dos equips que s'estan jugant la permanència.