La lluita pel descens: o botxí o víctima

Pedreguer, Benissa i Orba tenen a les seues mans l'opció de sentenciar a Segona Regional a Alginet B, Xeraco i Benirredrà

Millor que ho facen. En cas contrari, alguns dels tres de la comarca poden complicar-se i molt la permanència

El Grup VII de la Primera Regional és l'únic que encara no té cap equip descendit

24-04-18. Esta pròxima jornada deixa tres partits transcendentals en la lluita per la permanència: Alginet B-Pedreguer, Orba-Xeraco i Benissa-Benirredrà. Els tres equips valencians que ocupen els últims llocs de la classificació s’enfronten a equips de la comarca. Per als nostres actors només hi ha reservats dos papers, i dels principals, en este thriller que encara no ha escrit el seu final: el de botxí o el de víctima. Guanyar, i sentenciar als seus rivals a la Segona Regional, o perdre, i complicar-se i molt la vida en el cas de l’Orba i el Benissa, -si caigueren aquestos dos el Pedreguer estarien salvats matemàticament-. Els empats en aquestos tres enfrontaments no farien sinó complicar les matemàtiquees i allargar encara més la lenta agonia en què s’ha convertit este final de temporada per a alguns. No cal dir-ho, és el grup més complicat en la lluita per la permanència de tots els de Primera Regional, i l’únic dels vuit que encara no té cap equip que haja perdut la categoria, quan només queden dues jornades. 

I el llistó per la permanència matemàtica no baixa dels 36 punts, tot i que depén dels resultats d’aquest cap de setmana pròxim. Qui marca el llindar és l’Alginet B, que té 29 punts, i si guanya els dos partits que li resten se situaria en 35, i obligaria al Pedreguer (34 punts) a guanyar un partit o, al menys, empatar el pròxim en el que s’enfronta precisament al club de la Ribera Alta. I això que el Pedreguer és el millor situat per salvar-se de la colla de huit implicats en la lluita pel descens. 

El segon és l’Ondarense (32 punts), que necessita una victòria i un empat, o bé guanyar el pròxim partit a Gata i esperar que els resultats l’acompanyen. Millor així que no deixar-ho per a l’última jornada que rep al líder Pego a casa. Encara que semble el contrari, no ho té gens fàcil perquè s’enfronta a dos rivals que, amb tot fet i que són de la comarca -per allò de les germanors-, no deixen de ser molt durs i complicats. I com no sume l’equip de Nando Boluda vorem que passa.  

Polop té 31 punts i tampoc té res clar, sobretot desprès la dura derrota d’aquest diumenge a Pedreguer. Té per davant els rivals de l’Altea i el Benirredrà.

Benissa (30) i Orba (30) se la juguen este dissabte. No hi ha calculadora que valga, perquè si no guanyen s’aboquen i massa al penya-segat de Segona. No poden deixar-ho per a l’última setmana. Ara és el moment, i dilluns ja aclarirem comptes. Ací més que una d’intriga, la pel·lícula que van a interpretar aquest cap de setmana aquestos dos equips junt amb els seues respectius rivals seria més bé el mateix d’aquell drama clàssic que duu per títol “Sonrisas y lágrimas”. 

En roig, partit que juguen fora de casa. En verd, partit que juguen com a local. 

Orba i Benirredrà s'ho estan jugant tot en aquestos últims partits.

Mentrestant, els de baix porten massa setmanes puntuant, 19 amb aquesta última jornada. Dissabte passat ho van fer el cuer, el Benirredrà, amb golejada davant l’Orba, i també l’Alginet B, que va traure un valuós punt a Mutxamel. No hi ha cap equip sentenciat i, per allò vist, cap dels tres vol baixar. Curiosament, dels tres equips en lloc de descens, Alginet (29), Xeraco (28) i Benirredrà (27), només un, i no el millor classificat, depén d’ell mateix per salvar-se. Es tracta del Xeraco, i perquè s’enfronta a dos rivals directes: Orba i Benissa, ambdós amb 30. Si guanya el pròxim partit deixaria a l’Orba per baix i si guanya el següent superaria al Benissa, mentre que el Benirredrà mai l’abastaria. L’Alginet B, encara que té un punt més, no té millors circumstàncies, ja que podria guanyar-ho tot i aplegar als 35 punts, però no es garanteix, de manera matemàtica, que amb eixa xifra supere a cap dels rivals que van per davant. El mateix li passa al Benirredrà, encara que aquest també es beneficia, com li passa al Xeraco, de jugar contra rivals directes. En qualsevol cas, no reals però si molt virtuals serien les possibilitats que tenen aquestos dos equips si sumen els 6 punts en joc.

En els pròxims dies vos fem aplegar un informe sobre els goal averages particulars entre els huit equips que encara no han resolt la seua permanència en Primera Regional. Que eixa és una altra, la dels possibles empats en la classificació final.

El Xeraco, l'únic en descens que depén d'ell mateix

Curiosa circumstància del Xeraco. És l'únic dels tres equips de baix que depén d'ell mateix, tot i ser el segon per la cua. Podria salvar-se tot i que no aplegara a l'umbral dels 36 punts.