Pedreguer-Orba: els deures s’han de fer ara

Les victòries de l’Ondarense i el Benissa condemnen al perdedor del derbi comarcal d'aquesta vesprada a la zona de descens

8-04-18. Pedreguer i Orba es juguen mitja temporada hui. Guanyar o perdre marcarà el seu devenir en el que resta de temporada. L’empat deixaria les coses igual, igual de mal per als dos equips. De moment es troben amb 27 punts empatats i marcant la línia del descens. Les victòries de l’Ondarense i el Benissa els ha complicat la vida. L’Ondarense perquè s’ha situat un punt per dalt de la barrera dels 30 punts -potser enguany no siguen suficients per salvar-se- i el Benissa (29 punts) perquè ha escapat del descens. Pedreguer o Orba, un dels dos, passarà a ocupar la seua plaça, la primera que marca el descens, quan només faltaran quatre jornades. Massa risc. L’altre equip en discòrdia, el Xeraco, amb 28 punts, espera atent el resultat del derbi comarcal. Un empat entre els de la Marina Alta deixiaria un escenari encara més estrambòtic i provisional, amb tres equips igualats a 28 punts i una classificació virtual vinculada a un goal average a tres encara per resoldre, ja que el Xeraco té pendents els partits de tornada contra el Pedreguer i l’Orba en este últim esprint de lliga. 

Pedreguer-Orba, el qui guanya agafa aire, passarà a tenir 30 punts i podrà disfrutar d’una setmana tranquil·la per preparar el següent examen. Per tant, cap dels dos equips es pot deixar els deures per a fer. Els han de fer hui, i demà ja veurem. 

Per la seua part, Benirredrà (24 punts) i Alginet B (25 punts) han ensopegat en aquesta jornada i perden opcions, però res està perdut per a ells. Al cuer el calendari li pot tirar una mà. La pròxima setmana visita el líder Pego però desprès s’enfronta a Orba, Benissa i Polop, tres rivals directes en la lluita per la permanència. Pitjor ho té l’Alginet B, que s’ha d’enfrontar a rivals de la part de dalt -Oliva, Mutxamel i Altea- i al Pedreguer.