10 claus per a (no) entendre el final de lliga

L’intens i emocionant final de temporada del grup va deixar una sèrie de circumstàncies i curiositats que aporten clars i obscurs a la seua resolució pel que fa a la lluita per la permanència, i que en definitiva perjudicaren a l’Orba, l’equip que li va tocar viure el drama del descens.

Futbolmarinaalta.com en descobreix 10:

1. L’espectacular fi de temporada de l’Alginet B. Ha sumat 10 dels 12 últims punts, amb victòries contra equips com l’Oliva i l’Altea, i només cedint un empat a Mutxamel. 

 

2. La gran segona volta del mateix equip, en la que ha sumat 23 punts, quan en acabar la primera només n’havia aconseguit 12. 

 

3. També de l’Alginet B, només havia escapat en tota la temporada en tres ocasions dels llocs de descens. A la que feia quatre li ha valgut la permanència.

 

4. L’Orba, l’equip més malparat dels sis que lluitaven per la permanència, tot el contrari, només havia ocupat llocs de descens en tres ocasions, però a la quarta ha anat la vençuda, en este cas la perduda.

 

5. El Benissa només ha marcat quatre gols en un partit i va ser en esta última jornada. En les 29 anteriors no havia passat mai de 3 en la seua màxima golejada. Uns gols que li van valdre per guanyar a Xeraco.

 

6. Tot el contrari, el Pego, equip màxim realitzador del grup, havia marcat en totes les 29 jornades anteriors. En esta última, a Ondara, es va quedar sense mullar, i no va ser per falta d’ocasions. 

 

7. L’Altea va fallar un penal a favor amb el partit 0-0 contra l’Alginet B. Cap sorpresa. Una errada més per a la seua trista estadística des dels 9 metres: només ha materialitzat 2 de les 7 ocasions que ha tingut. 

 

8. Durant els 90 minuts que va durar la disputa per la permanència tots els sis equips implicats es van assomar al precipici, és a dir, van passar per la posició 13. Només tres, Alginet B, Ondarense i Orba, per este ordre de temps, ocuparen la posició 14, la de descens.

 

9. Durant les 21 setmanes anteriors, al menys un dels tres equips que iniciaven cada jornada en lloc de descens puntuava. En esta última no podia ser menys. Ho feren, amb victòria, el Benirredrà i l’Alginet B.

 

10. El preu de la permanència: 10 victòries. Un terç de lliga han hagut de guanyar els equips que han volgut salvar-se, que no és cap broma. Només el Polop ha mantés la categoria amb 9 victòries, bagatge que compensa amb els 7 empats. El llistó s’ha situat més alt que en qualsevol altre grup de Primera Regional i que en les últimes cinc temporades. 

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon