L'Ondarense acaba amb la supremacia en l'onze dels que més jugen d'un Pego  castigat per les sancions i les lesions

Ferran (Gorgos), i Juanito (Ondarense), novetats en el grup del top ten del que cauen els pegolins Frede, Rico i Bertó

Pastor, de l’Orba, continua sent l'únic que ho ha jugat tot

33 jugadors integren el club dels que han superat els mil minuts de joc

L'onze dels que més juguen dels equips de la comarca deixa una aliniació de luxe desprès la quinzena jornada que ha tancat la primera volta. Un top tep (figuren deu jugadors de camp més un porter) dominat pels jugadors de l'Ondarense, que ha acabat amb la supremacia de un pego castigat en estes últimes cinc jornades per les baixes per sanció i lesió. De fet, han eixit del grup el pegolins Frede, Rico i Bertó, mentre que s'han incorporat Ferran (Gorgos) i Juanito (Ondarense). 

Pastor, de l'Orba, continua sent el que més juga, amb 1.350 minuts. Ho siga, que ha participat en tots els minuts de tots els partits. Per darrera d'ell figura el també orber Víctor Bou, que només ha fallat en un partit, mentre que Burgos, el central de l'Ondarense, apareix en tercera posició.  

En esta primera volta, un total de 33 jugadors han superat la xifra dels mil minuts jugats. L'equip amb més "milennians" és l'Orba, amb un total de vuit, seguit del Pego, amb set, l'Ondarense, amb sis, i el Gorgos, amb cinc. Pedreguer i Benissa han tingut més dificultats per mantenir una regularitat en les aliniacions, i només comptem amb quatre i tres jugadors, respectivament, amb més de mil minuts jugats. 

Pastor, cada diumenge de la primera volta en l'onze de l'Orba.

Respecte i joc net

Cal tenir cura també de no carregar-se massa de targetes, sobretot d'aquelles absurdes i inncessàries com són les de protestar a l'àrbitre o per desconsideració o disputes estèrils amb els rivals, i que acaben penalitzant en partits de suspensió.  

Regularitat

Un jugador que disputa molts partits ha de tenir una trajectòria ordenada i allunyada d'excessos, la qual cosa li ajudarà a ser regular i a millorar el registre personal de minuts jugats.

La llista que publica FUTBOLMARINAALTA cada cinc jornades té precisament eixa intenció. La d'estimular i reconéixer l'alt índex de compromís, regularitat, respecte i joc net d'un grup de jugadors que s'han guanyat la confiança del mister i als quals ha acompanyat la sort. Per donar-li format de plantilla d'equip, la llista es completa amb 22 jugadors, També apareix la mitjana de minuts jugats per partit.

Què implica?

Qualsevol jugador de futbol sap que per ser el que més minuts disputa de l'equip cal, en primer lloc, gaudir de la confiança del mister. Això és obvi. Però hi ha també altres circumstàncies que poden afavorir o, pel contrari, impedir a un jugador gaudir d'este noble títol. De les quals en destaquem algunes.

Compromís

El perfil d'un futbolista que ho juga tot és el d'un jugador compromés amb l'equip i amb allò que fa. Compromés perquè ha de treballar dia a dia per oferir un bon nivell i mantenir una regularitat en aspectes com la preparació física. Compromés perquè ha de procurar no fallar a cap convocatòria i estar sempre a disposició del grup, deixant de banda en ocasions altres obligacions personals que podrien considerar-se irrenunciables per un altre membre de la tribu.

Sort

Per suposat la sort, omnipresent en el món del futbol, influeix i molt a l'hora de determinar quins jugadors disfruten de més minuts sobre el terreny de joc. Una sort que, per exemple, et pot cuidar de caure en la desgràcia de les lesions. 

Juanito, de l'Ondarense, i Ferran, del Gorgos, s'han fet un lloc entre els més regulars de la comarca.