Els fixes del Pego copen l’onze dels que més jugen, al que s’incorporen Jordi Sirerol, Burgos i el porter Gauchi

Pastor, de l’Orba, és l’únic de la comarca que ho ha jugat tot

Ja tenim l’aliniació que futbolmarinaalta.com ha configurat amb aquells jugadors dels equips de la comarca que més han participat durant estes deu primeres jornades, un terç de la competició. Un onze del que hem hagut de fer un parell d’excepcions per incorporar els dos porters que més temps han jugat -els dos igualats amb 720 minuts- i que no apleguen als registres d’altres jugadors de camp. Però obviament hem considerat que calia fer una alineació amb porter.

La convocàtoria ens deixa una lectura ben completa pel que fa a l’estabilitat i la regularitat que els equips han manifestat, per les circumstàncies que siguen, durant este tram de lliga. Així doncs, es pot concloure que el líder Pego presenta cada diumenge un onze inicial sense massa estridències i amb un bloc de jugadors fixes dels quals 6 s’inclouen entre els 11 que més juguen de la comarca: Fran, Frede, Oller, Bertó, Rico i Guede. Els altres equips que també tenen gent més regular i habituals són l’Ondarense i l’Orba. Per l’Ondarense estan els bessons Enrique i Jordi Sirerol, i el central Burgos. Tot i que l’Orba també ha hagut de superar episodis de lesions i altres circumstàncies, el club de la Marjal aporta a la llista a Pastor -l’únic de la comarca que ha jugat tots els minuts de tots els partits- i al central Víctor Bou. 

Els altres tres equips de la comarca, Gorgos, Pedreguer i Benissa no han pogut incloure cap jugador entre els principals, per ben poc en el cas dels dos primers. La disponilitat de jugadors no ha estat la mateixa. En el cas del Pedreguer, les baixes han fet que Ivan i Pepe ixiren del grup. El mateix ha passat amb el Gorgos que ve tenint els seus problemes, de distinta naturalesa, per mantenir un onze regular. Anàlisi a banda mereix l’equip del Benissa, que ha utilitzat en estos deu partits més de trenta jugadors -huit d’ells juvenils-, la qual cosa posa de relleu la dificultat que ha tingut Miguel G. de la Reina per completar les convactòries i que els temps de joc s’han repartit entre més gent. 

Burgos, un dels fixes de Nando Boluda.

Pastor, de l'Orba, no s'ha perdut ni un minut de joc.

Els germans Sirerol, de l'Ondarense, estan fent un bon paper. 

Respecte i joc net

Cal tenir cura també de no carregar-se massa de targetes, sobretot d'aquelles absurdes i inncessàries com són les de protestar a l'àrbitre o per desconsideració o disputes estèrils amb els rivals, i que acaben penalitzant en partits de suspensió.  

Regularitat

Un jugador que disputa molts partits ha de tenir una trajectòria ordenada i allunyada d'excessos, la qual cosa li ajudarà a ser regular i a millorar el registre personal de minuts jugats.

La llista que publica FUTBOLMARINAALTA cada cinc jornades té precisament eixa intenció. La d'estimular i reconéixer l'alt índex de compromís, regularitat, respecte i joc net d'un grup de jugadors que s'han guanyat la confiança del mister i als quals ha acompanyat la sort. Per donar-li format de plantilla d'equip, la llista es completa amb 22 jugadors, També apareix la mitjana de minuts jugats per partit.

Què implica?

Qualsevol jugador de futbol sap que per ser el que més minuts disputa de l'equip cal, en primer lloc, gaudir de la confiança del mister. Això és obvi. Però hi ha també altres circumstàncies que poden afavorir o, pel contrari, impedir a un jugador gaudir d'este noble títol. De les quals en destaquem algunes.

Compromís

El perfil d'un futbolista que ho juga tot és el d'un jugador compromés amb l'equip i amb allò que fa. Compromés perquè ha de treballar dia a dia per oferir un bon nivell i mantenir una regularitat en aspectes com la preparació física. Compromés perquè ha de procurar no fallar a cap convocatòria i estar sempre a disposició del grup, deixant de banda en ocasions altres obligacions personals que podrien considerar-se irrenunciables per un altre membre de la tribu.

Sort

Per suposat la sort, omnipresent en el món del futbol, influeix i molt a l'hora de determinar quins jugadors disfruten de més minuts sobre el terreny de joc. Una sort que, per exemple, et pot cuidar de caure en la desgràcia de les lesions.