L'ONZE DELS QUE MÉS JUGUEN

futbolmarinaalta.com

futbolmarinaalta.com

Què implica?

Qualsevol jugador de futbol sap que per ser el que més minuts disputa de l'equip cal, en primer lloc, gaudir de la confiança del mister. Això és obvi. Però hi ha també altres circumstàncies que poden afavorir o, pel contrari, impedir a un jugador gaudir d'este noble títol. De les quals en destaquem algunes.

Compromís

El perfil d'un futbolista que ho juga tot és el d'un jugador compromés amb l'equip i amb allò que fa. Compromés perquè ha de treballar dia a dia per oferir un bon nivell i mantenir una regularitat en aspectes com la preparació física. Compromés perquè ha de procurar no fallar a cap convocatòria i estar sempre a disposició del grup, deixant de banda en ocasions altres obligacions personals que podrien considerar-se irrenunciables per un altre membre de la tribu.

La llista que publica FUTBOLMARINAALTA, desprès d'haver-se cobert les cinc primeres jornades -una sisena part de la competició-, té precisament eixa intenció. La d'estimular i reconéixer l'alt índex de compromís, regularitat, respecte i joc net d'un grup de jugadors que s'han guanyat la confiança del mister i als quals ha acompanyat la sort. 

Per donar-li format de plantilla d'equip, la llista es completa amb 22 jugadors, També apareix la mitjana de minuts jugats per partit, on es pot comprovar que alguns ho han jugat tot. Vaja per davant també, a mode de disculpa, que el jugador pegolí Fran mereix figurar en l'onze inicial perquè iguala en minuts amb Carim, però és que en el futbol només se'n poden aliniar onze. La llista es revisarà cada cinc jornades, així fins aplegar a la que fa trenta i última.

Sort

Per suposat la sort, omnipresent en el món del futbol, influeix i molt a l'hora de determinar quins jugadors disfruten de més minuts sobre el terreny de joc. Una sort que, per exemple, et pot cuidar de caure en la desgràcia de les lesions. És el cas del jugador de Pedreguer Pepe, que caurà de la llista en la següent convocatòria a causa d'una lesió que va patir diumenge i que li impedirà jugar les pròximes jornades.

Regularitat

Un jugador que disputa molts partits ha de tenir una trajectòria ordenada i allunyada d'excessos, la qual cosa li ajudarà a ser regular i a millorar el registre personal de minuts jugats.

Respecte i joc net

Cal tenir cura també de no carregar-se massa de targetes, sobretot d'aquelles absurdes i inncessàries com són les de protestar a l'àrbitre o per desconsideració o disputes estèrils amb els rivals, i que acaben penalitzant en partits de suspensió.